Blairgowrie Beach House – Studio Tom

Blairgowrie Beach House is a luxuriously minimalist contemporary residence designed to offer a relaxing respite and facilitate uninterrupted connection with the stunning ocean views. Highlighting the sweeping vistas, the interiors of the dwelling are tranquil, harmonious and restrained. The natural, pared back colour and material palette creates a refined, yet warm and inviting ambience, while the concealed and integrated appliances compound the minimalist appeal.

Designed to be the showstopper of the residence, the kitchen is uncluttered, unpretentious and streamlined, with Gaggenau appliances playing a pivotal role in achieving the desired aesthetic and functionality. The extended island counter features an integrated induction hob and telescopic table ventilation, rendering a clear view of the outdoors and creating the opportunity for sophisticated full-height joinery behind, which conceals a walk-in pantry, integrated fridge and bar. The steam oven, oven and microwave elegantly mounted across the joinery wall, complement the overall design aesthetic, while maintaining a visual dialogue with elements within and outside the kitchen context – such as the neighbouring fireplace.

Fusing restrained elegance, relaxing tranquillity and robust yet cleverly concealed functionality, Blairgowrie Beach House’s kitchen is a stand-out that doesn’t distract from the much sought-after ocean views.